Tetsuzan finns att köpa, igen

Så där, nu finns samlingsboken av Sokes newsletter “Tetsuzan” att köpa igen.
Passa på! För gången var den inte till salu så länge.

Har du alla newsletter redan?
Köp den ändå, det kan finnas extramaterial i den.

Förra gången Tetsuzan gavs ut i bokform, så följde några ej publicerade newsletter med.
Nu vet jag inte om det är samma bok, men med nytt omslag, eller inte.

Köp boken här!

tetsuzan_nya_boken

 

The Grandmaster’s Book Of Ninjatraining

training

Som första bok ut blir det “The Grandmaster’s book of ninjatraining“, skriven av Hatsumi Masaaki. Det är ingen bok fylld med tekniker, utan är en “frågor och svar” bok.

Tre utövare, Doron Navon, Jack Hoban och Charles Daniels, fick chansen att ställa vilka frågor som helst till Soke om träning, mat, budo m.m.

Boken är delad i tre sektioner där var och en ställer sina frågor. I slutet av varje del finns det en del bilder, dels på enstaka tekniker, men också på t.ex. kamae’er. Vissa bilder ser ut att vara från videofilmerna “Togakure Ryu” som kom ut i slutet av 80-talet.

Jag tycker det är en bra bok, eftersom den ger en inblick i hur Soke tänker, filosoferar, samt vilka åsikter han har. Boken har några år på nacken. Den är utgiven 1988. Kanske att Hatsumi Sensei ändrat på sina tankgånger nu?
Oavsett så är boken väl värd att köpa.

Boken går fortfarande att köpa. Jag har sett den på nätet.
Förlaget är Contemporary Books och ISBN är 0-8092-4629-5.

Det här är också ett inlägg från vår gamla blog.Fr.o.m. nu blir det nya skriverier om böcker om och i anknytning till vår träning och Japan.

Ninja Ninpô Gahô av Hatsumi Masaaki

Denna gång blir det en bok riktad till barn. Detta har jag fått berättat för mig, för jag läser fortfarande inte japanska.

Boken heter “Ninja Ninpô Gahô”. Den är skriven Hatsumi Sensei och han berättar (vad jag förstått) om den historiska ninjan och vilka tekniker som användes. Det är hela kitet som visas, hur man tar sig över vatten, klättrar över murar, använder redskap(vapen) osv…..

Som tur är så är att det är mycket bilder i den.

Jag tror inte den går att köpa längre, men vill ni försöka så kommer här lite info. Och lite blir det eftersom jag inte kan japanska. Författare är Masaaki Hatsumi. Den är tryckt 1977. Inte en aning om förlaget, men ISBN är 8076-215004-0028.

Togakure Ryû Ninpo Taijutsu

taijutsu

Togakure Ryû Ninpo Taijutsu av Masaaki Hatsumi

Togakure Ryu Ninpo Taijutsu, även kallad “Taijutsu-boken” blir det denna gång. Den kan ni endast köpa begagnad eller som fotostatkopia.

Precis som jag har många blandat ihop den med “Ten Chi Jin Ryaku No Maki”. Nu har jag inte TCJRNM, men mycket är samma i dom två, vad jag har förstått.

Boken innehåller beskrivningar av tekniker, mathållning och historia. Som tur är, för mig, så har boken en hel del bilder, för boken är skriven på japanska.

Boken är skriven av Masaaki Hatsumi och jag tror inte den kommer att tryckas igen. Jag återkommer med årtal och ISBN. Jag har inte boken hemma just nu.

Det finns kopior och översättningar att införskaffa. Jag tror Richard van Donk säljer en sådan.

[Denna fantastiska 😉 text skrevs för ca 8-10 år sedan]

Kukishin Ryû Bujutsu

kukishin

Kukishin Ryû Bujutsu av Kiba Kôshirô

Här är en bok som är skriven av en elev till Takamatsu Sensei. Boken innhåller tekniker från, just det, Kukishin Ryû, närmare bestämt bojutsu, hanbôjutsu och tachiai.

Det börjas med rokushakubô, kamae, kihon gata och kuji no kata. Sedan fortsätter boken med hanbô, med tekniker som tsuke iri och koshi ori. Sist är det bô och svärd. Det är kul att se dom gamla bilderna. Dom är klädda i vit gi och hakama. Teknikerna som jag kände igen utförs inte på samma sätt som jag lärt mig.

Första utgåven kom ut 1937. I dag går en nyutgiven mjukpärms variant att köpa från Amazon (www.amazon.com). Förlaget är Buyû Shoseki Shuppan och ISBN är 4-901619-02-0. Det står i den att det är volym ett. Jag har inte sett nån mer bok, men det kanske är på gång???

[Upplagd 2011 eller tidigare]

Essence Of Ninjutsu

essence

Essence of ninjutsu av Masaaki Hatsumi

I den här boken berättar Hatsumi Sensei olika historier och händelser som ofta har en filosofisk sedelärande poäng.

Berättelserna handlar ofta om Takamatsu och när han var ung. Man får även ta del av vissa tekniker i form av svart vita bilder och en del ninjamagi och trix. En bok för den som vill veta det där lilla extra om ninjutsu.

Den här boken kom ut 1988, men som tur så finns den att köpa i dag. Boken är utgiven av Contemporary Book och har ISBN 0-8092-4724-0. Ett ställe som har boken är www.amazon.com.

[Harri Nekkonen har skrivit om denna bok.]
[Upplagd den 30:e mars 2011]

Ninjutsu – History And Tradition

hat

Ninjutsu – History and tradition
av Masaaki Hatsumi

Boken ger en bra inblick i vad ninjutsu är och var. Inga ingående beskrivningar av tekniker, utan mer en översikt som är givande både för utövare och utomstående.

Den innehåller även en hel del intressanta bilder på Hatsumi sensei i action samt massor på traditionella vapen. Den största behållningen tycker jag är den påminnelse man får att Ninjutsu är så mycket mer än en vanlig kampsport, med lika stort fokus på filosofi som kamp. Man bör lägga i beaktning att boken är översatt och delvis skriven av ”En elev” och inte av Hatsumi själv.

Boken kom ut 1981 och finns att köpa i dag. Boken är utgiven av Unique Publications och har ISBN 0-86568-027-2. Ett ställe som har boken är www.amazon.com. Budo & Fitness har den också, om man vill betala det dubbla.

[Skriven av Joel Thörnqvist]